23.5.14

Qaseh Gold Junior Makanan Sunnah Terbaik untuk Kanak Kanak

Assalammualaikum.

Mak ayah mana yang tak nak anak dorang sihat kan, budak budak memang senang jatuh sakit sebabnya imun dorang tak berapa nak kuat lagi, mudah berjangkit dengan demam selesema semua tu kan. mesti ibu bapa semua tak nak anak mereka sakit kan, jadi apa kata cuba beri anak anak anda Qaseh Gold Junior yang memang khusus untuk kanak kanak berusia 1-12 tahun. 

Makanan sunnah Qaseh Gold Junior ni mengandungi,

1. Kurma
2. Madu
3. Kismis
4. Delima
5. Zaitun
6. Gingko
7. Tiin
8. Badam
9. Garam Bukit
10. Habbatus Sauda
11. Bayam
12. Air Zam-zam
13. Za'faran
14. Gam Arab
15. Pegaga

Haaa banyak kan kandungan dia yang sememangnya semua mempunyai khasiat dia tersendiri. Nak tahu satu satu khasiat dia boleh whatsapp mira-0134025585. insyaAllah mira akan bgtau lagi details :)



Yang menyembuhkan semuanya Allah, sebagai ibu bapa, kita boleh berikhtiar untuk anak anak sentiasa sihat sepanjang hari, tak mudah sakit, cergas sentiasa je dengan beri mereka Qaseh Gold Junior ni.hehe biar tak larat nak kejar. InsyaAllah dengan sebotol bawah rm70 sebulan tak perlulah nak hantar anak anak pergi klinik swasta yang semestinya lagi mahal!eh siapa nak anak sendiri sakit kan.tak gitu.hehe

Nak order msg/ whatsapp mira 0134025585 ye :)
Nanti mira bagi guideline untuk cara makannya.hee sebab sukatan pengambilan dia berbeza mengikut umur.

pstt: insyaAllah nanti anak mira keluar dari perut ni pon nak berikan dia mkn Qaseh Gold Junior ni.hihi 

21.5.14

madu dan Qaseh Gold

Assalammualaikum.

Nak cerita pasal madu pulak hari ni. Madu dan kurma ialah ramuan utama dalam Qaseh Gold. Senang je nak amalkan, setiap pagi mira akan ambil Qaseh Gold Adinda ni 2 sudu sebelum sarapan dan 2 sudu malam sebelum tidur. Barulah terasa bertenaga nak pergi kerja, alhamdulilah masa kerja pon takdelah rasa mengantuk yang amat sangat.hihi macam sekarang ni dah 34 minggu pregnant, baby bump dah besar tapi alhamdulilah boleh naik dan turun tangga 3 tingkat setiap hari.exercise biar senang beranak!hehe 

Madu ni memang banyak membantu dalam membekalkan tenaga. pastu untuk kurang berat badan pon dia boleh tolong sebabnya kandungan madu ni ada banyak sumber nutrien yang membantu kurangkan berat badan. Syok tak?hihi tapi kan macam susah nak cari madu asli sekarang, so cubalah ambil Qaseh Gold ni sebab memang ramuan utama dia madu. Belum masuk ramuan makanan sunnah yang lain lagi. takpe kita cerita satu satu nanti ok :)

Qaseh Gold kekanda, adinda dan junior semua pon ada madu sebagai ramuan utama.

nak order boleh whatsapp or message mira- 0134025585
nurulamiragani@gmail.com

19.5.14

resepi puding telur #resepisukahatimira

assalammualaikum semua.

i had a wonderful weekend with my soulmate of course and yesterday was our 9th month of anniversary *padahal baru hari ni pon perasan dah 9 bulan. hihihi dan insyaAllah sampai ke syurga kan abang :)

Post kali ni nak bagi resepi turun temurun dari mak.hehe masak puding telur ni pun atas permintaan mummy to be, wawa. Terima kasih wawa dan ilyas datang jauh jauh ke rumah kami. akhirnyaaa :P minta maaf jika ada terkurang ke.hehe ok let's start! senang je pon sebab mira yang memang tak reti kalau bab kek kek ni pon boleh buat.

Bahan bahan:
1. Telur 5 biji
2. Gula 1 cawan
3. Satu tin susu cair
4. 1 sudu teh esen vanilla
5. Garam sikittttt je.*secubit secukup rasa*

5 bahan je: telur, gula, susu cair, esen vanilla, garam

Cara cara:
**Untuk caramel *topping gula*
-setengah daripada gula tu, masukkan dalam loyang dan letak sedikit air, kacau atas api sampai warna jadi perang perang mcm gambar kat bawah ni, kemudian ketepikan dulu. Jangan lama sangat atas api, takut nanti pahit pulak.



**Untuk puding
- Pukul telur bersama setengah cawan gula lagi, pukul sampai sebati 
- Campur dengan susu cair dan 1 sudu teh esen vanilla tadi. kacau kacau lagi.
- Masukkan jugak sedikit garam bagi nak rasa lemak lemak sikit.sikitttt je tau.

Lepas tu masukkan bancuhan puding dalam loyang caramel tadi. Lupa nak snap gambar masa ni.hihi
kemudian masukkan loyang tu dalam pengukus. Kukus dalam 15-20 minit je. Siap!

Pengukus hadiah kahwin dari su. makaceh su :D

Ok bawah ni hasilnya, nampak sedappp kan.memang sedap pon :P
hee lepas dah siap kukus biar panas tu kurang dulu baru masuk dalam peti ais.makan sejuk sejuk baru sedap puding ni.hehe




Nanti nak buat lagi sebab husband suka sangat puding ni.hehe eh tapi tak boleh selalu la sebab manis.hihi rasa macam nak buat niaga kat bazar.haha

*iklan sikit*
Siapa nak order qaseh gold adinda/kekanda/junior boleh contact mira-0134025585. COD area shah alam ye kawan kawan.hee 



15.5.14

Qaseh Gold Adinda

assalamualaikum,

Post kali ni nak cerita pasal makanan sunnah yang mira amalkan sepanjang pregnant ni. Tapi nak tekankan kat sini produk ni sebagai salah satu ikhtiar sahaja, yang menyembuhkan kita mestilah Allah swt kan :)
Qaseh Gold Adinda ni bukan untuk orang mengandung je, sesiapa nak makan untuk makanan kesihatan pon boleh ambil Adinda ni.tehee.Terima kaseh kak yus sebab kenalkan adinda ni kat mira :D

Alhamdulilah mira start ambil qaseh qold adinda ni masa 1st trimester lagi sekali dengan set mengandung shaklee. Semalam baru ambil stok dari stokis tambah stok lagi dan belikan untuk kawan yang ambil qaseh gold adinda ni. Ok meh sini mira cerita sikit apa yang best Qaseh Gold Adinda ni.

Qaseh Gold Adinda ni dirumus dengan madu, kurma, habbatus sauda, buah tiin (fig), minyak zaitun, saffron dan air zam-zam bersama herba lain. Qaseh Adinda juga dicampur dengan herba khusus untuk wanita iaitu manjakani, pegaga dan buah markisa. Haa syok kan, sekali makan boleh dapat semua khasiat dari makanan sunnah ni. Rasa dia pon sedap!rasa manis manis madu.

Qaseh Gold Adinda ni berfungsi untuk:
  1. Memudahkan pengambilan makanan sunnah harian
  2. Menambah tenaga
  3. Mencerdaskan minda
  4. Membuang toksin
  5. Melancarkan penyerapan dan perkumuhan
  6. Meningkatkan sistem imun
  7. Memperbaiki perjalanan darah dan sistem saraf
  8. Mempercepatkan penyembuhan
  9. Menstabilkan mood
  10. Menstabilkan hormon
* Qaseh selamat digunakan oleh seisi keluarga bermula usia 3 tahun. Sangat sesuai untuk wanita hamil, sedang berpantang dan menyusu kerana bahannya yang semulajadi. Yang dan kahwin dan sedang mencuba mendapatkan zuriat pon sesuai ambil Qaseh Gold ni.InsyaAllah :)

yang ni botol ke tiga dah mira makan. 2 sudu pagi 2 sudu malam :)

Jadi sesiapa yang berminat nak cuba amalkan makanan sunnah ni, contact mira terus tau.Oh btw, Adinda ni khusus untuk perempuan, untuk lelaki namanya Qaseh Gold Kekanda dan budak budak punya namanya Qaseh Gold Junior. Nanti next post mira cerita details lagi pasal kekanda dan junior pulak ye. eh tapi kalau nak tahu cepat, message/whatsapp mira je terus.

Ummi Mira
0134025585
email; nurulamiragani@gmail.com
https://www.facebook.com/nurulamiragani

12.5.14

Bahaya kurang calcium ketika mengandung

assalammualaikum,

Post kali ni nak cerita pasal bahaya kurang calcium ketika mengandung. nak cerita ni pun based on experience sendiri. Baby dalam perut memerlukan calcium dan vitamin lain untuk pembentukan tulang, jadinya selalu kalau pregnant doctor memang akan suruh minum susu banyak banyak sebab yela semua orang tahu kan susu paling banyak calcium. masalahnya mira tak minum susu T_T bau susu je memang muntah. 

Disebabkan tak boleh minum susu mira pon ambil lah supplement untuk tambah calcium. mira ambil OsteMatrix dari Shaklee sebabnya Oste ni contain a lot of calcium. satu pil tu ada 250mg calcium plus other vitamin!haa best kan.hehe takdela bila gosok gigi asyik berdarah je.hiuhiuhiu memang selalu jugak gosok gigi mesti berdarah before ambil oste ni. tapi alhamdulilah dah ok after ambil ostematrix ni :)


 Parcel dari Shaklee ke office.dapat dapat haruslah tangkap gambar dulu. ni botol yang ke dua dah :)

Ni salah satu cara je untuk tambah calcium.yang penting mestilah doa kepada Allah supaya baby kita sentiasa sihat dan membesar dengan baik dalam perut kan :)

Shaklee ada banyak set lain jugak macam kat bawah ni,

1- Set kecantikan untuk kulit flawless
2- Set slimming untuk loose weight
3- Set kesuburan untuk yang plan nak preggy
4- Set kehamilan untuk Trimester 1,2,3
5- Set berpantang untuk lepas bersalin (pulih luka, banyakkan susu, loose weight)
6- Set untuk anak bijak (anak kecil start dari 1 thn sampai la anak yg study kat uni)
7- Set untuk tulang and sendi
8- Skin care (pencuci muka)
9- Set untuk hair care (shampoo, conditioner natural tanpa SLS)
10- Others (boleh bgtau mira masalah apa and mira akan suggest ikut keperluan korang)

Sesiapa nak tahu details lagi, boleh message/whatsapp mira.

0134025585
nurulamiragani@gmail.com

-ummi mira-