12.5.14

Bahaya kurang calcium ketika mengandung

assalammualaikum,

Post kali ni nak cerita pasal bahaya kurang calcium ketika mengandung. nak cerita ni pun based on experience sendiri. Baby dalam perut memerlukan calcium dan vitamin lain untuk pembentukan tulang, jadinya selalu kalau pregnant doctor memang akan suruh minum susu banyak banyak sebab yela semua orang tahu kan susu paling banyak calcium. masalahnya mira tak minum susu T_T bau susu je memang muntah. 

Disebabkan tak boleh minum susu mira pon ambil lah supplement untuk tambah calcium. mira ambil OsteMatrix dari Shaklee sebabnya Oste ni contain a lot of calcium. satu pil tu ada 250mg calcium plus other vitamin!haa best kan.hehe takdela bila gosok gigi asyik berdarah je.hiuhiuhiu memang selalu jugak gosok gigi mesti berdarah before ambil oste ni. tapi alhamdulilah dah ok after ambil ostematrix ni :)


 Parcel dari Shaklee ke office.dapat dapat haruslah tangkap gambar dulu. ni botol yang ke dua dah :)

Ni salah satu cara je untuk tambah calcium.yang penting mestilah doa kepada Allah supaya baby kita sentiasa sihat dan membesar dengan baik dalam perut kan :)

Shaklee ada banyak set lain jugak macam kat bawah ni,

1- Set kecantikan untuk kulit flawless
2- Set slimming untuk loose weight
3- Set kesuburan untuk yang plan nak preggy
4- Set kehamilan untuk Trimester 1,2,3
5- Set berpantang untuk lepas bersalin (pulih luka, banyakkan susu, loose weight)
6- Set untuk anak bijak (anak kecil start dari 1 thn sampai la anak yg study kat uni)
7- Set untuk tulang and sendi
8- Skin care (pencuci muka)
9- Set untuk hair care (shampoo, conditioner natural tanpa SLS)
10- Others (boleh bgtau mira masalah apa and mira akan suggest ikut keperluan korang)

Sesiapa nak tahu details lagi, boleh message/whatsapp mira.

0134025585
nurulamiragani@gmail.com

-ummi mira-

No comments: