25.4.14

#31weeks; keep calm and eat shaklee

assalammualaikum.

hari ni genap kandungan 31 minggu. Allah, dah tak lama nak jumpa anak ummi ni :)
Alhamdulilah badan sentiasa rasa sihat je. Sakit pinggang tu memang confirm ada la kan. tapi kan sepanjang pregnant ni tak pernah muntah lagi. haa best kan?hehehe eh pernah muntah sekali sebab terlebih makan -___-" ok tu lain mira.

Bila dapat je tahu pregnant, dalam 7 minggu mcm tu mira consume shaklee. Masa tu baca blog Irene Nadia pastu macam terpengaruh nak beli. Lepas dapat je green light dari suami terus beli satu set untuk ibu mengandung. Memang serius banyak kot pil kena telan. Tapi demi my little khalifah ni, ummi sanggup telan setiap hari. Sebabnya mira ni memang susah nak makan pil pil dari kecik lagi. 

Untuk baby dapat nutrisi secukupnya, mira ambil set ibu mengandung ni. ESP pon sebenarnya ada beli tapi tekak tak masuk pulak dengan esp ni so mira bagi kat cousin esp yang dah beli tu.

1. B-Complex with folic acid
1st trimester memang kena consume folic acid ni. kalau jumpa doctor pon memang dia akan bagi folic acid ni.

2. OsteMatrix
Yang ni untuk bagi calcium secukupnya untuk baby. Nanti next post mira cerita pasal oste ni and my experience too :)


3. Vita-C Plus
Vitamin C of couse la kena ambil kan kalau pregnant, memang ambil vita-c muka jadi glowing gitu. ehe seri ibu mengandung kot :P

4. Vita-Lea
Yang ni untuk provide iron untuk baby. and penting sangat untuk ibu yang hb rendah macam mira ni.huhu
nanti next post mira cerita details pasal vita-lea sayang ni :)

So basically ni la yang mira consume dari awal pregnant sampai sekarang.
alhamdulilah dengan izin Allah, baby membesar dengan sihat,yeay i'm a happy ummi. Next target nak beli omega guard shaklee pulak :)
Ok nanti nak cerita pasal shaklee yang boleh control weight gain utk ibu mengandung. eh banyak ni nak cerita.hihi 

So siapa berminat nak consume shaklee ni, nak tanya banyak banyak lagi boleh whatsapp, message or call mira kat no ni ye. 0134025585 and disebabkan baru daftar jadi ahli shaklee haruslah ada promotion untuk semua.hihi nak harga promosi cepat cepat message tau!

Till then,
Ummi mira
0134025585

sumber: twitter
comel sangat! 

No comments: