9.12.14

Testimoni Larome

Assalammualaikum.
Sebahagian daripada testimoni larome.
Mari cuba larome tanpa was was lagi.
whatapp 01133066303 utk order atau sebarang pertanyaan.
















1.12.14

Cara hilangkan stretch mark selepas bersalin

Assalammualaikum,

Alhamdulilah mira baru selamat melahirkan anak 5 bulan lepas, badan setakat ini memang sihat cuma masalahnya sekarang tinggal stretch mark la.huhu susah gilaaa nak hilangkan stretch mark ni. dah macam macam minyak letak kat perut ni.tapi sama jugak.huhu kadang kadang rasa malu nak tengok cermin sebab nampak perut buruk.haha 

Disebabkan stretch mark ni la mira mencuba produk L'AROME ni. sebab ada nampak post di IG pasal produk ni boleh hilangkan stretch mark. Jadinya, lepas bodek bodek suami sikit, dapatlah beli sebotol larome ni. (menyesal beli sebotol!patut beli 4 botol terus!haha)

Alhamdulilah stretch mark mira dah pudar sikit :) *i'm a happy ummi!chicken dance!* 
sebabnya larome ni ada apple stem cell yang membantu menghilangkan stretch mark ni semua. Best kan?

sekarang baru beli lagi 4 botol dan jadi ahli terus sebab produk ni betul betul berkesan. Dengan izin Allah jugak :D

Jom hilangkan stretch mark anda!barulah sedap sikit mata suami melihat.hihi
nak order l'arome ni boleh whatsapp mira- 01133066303
mira akan guide cara yang betul untuk pakai larome ni.heee jom melarome!



Ini ialah testimoni pengguna larome selepas 15 hari sapu larome ni *sapu 2 kali sehari je pon*
Nanti mira post banyak lagi pasal testimoni pengguna larome ni :D

YBS tu stand for Yumna Beauty Shop
sebab nama anak mira Yumna Az Zahra.
semalam genap 5 bulan si bulat ni.
semoga jadi anak yang solehah ye sayang.

Yumna pesan: cepat order larome kat ummi kita.hehe



5.11.14

Free Postage!


Assalammualaikum,
PROMOTION!PROMOTION!PROMOTION!
Qaseh Gold Kekanda/Adinda hanya RM71.90 sahaja. FREE POSTAGE!
Nak order makanan sunnah ni boleh pm/whatsapp 0134025585.
Qaseh Gold Kekanda/Adinda
1. memudahkan pengambilan makanan sunnah harian
2. menambah tenaga dalaman dan luaran
3. mencerdaskan minda
4. membuang toksin
5. melancarkan penyerapan dan perkumuhan
6. meningkatkan sistem imun
7. memperbaiki perjalanan darah dan sistem saraf
8. mempercepatkan penyembuhan
9. menstabilkan mood
Sesuai diambil bagi sesiapa yang sedang berikhtiar untuk hamil, ibu mengandung, ibu menyusukan dan semua 

18.6.14

Usaha mendapatkan baby

assalammualaikum,

post kali ni nak share sikit testimoni akak ni yang baru mengamalkan Qaseh Gold sebanyak 2 botol dan alhamdulilah dikurniakan rezeki mengandung. Allah, bahagianya rasa kan. Yang penting, banyakkan berdoa pada Allah untuk dapatkan zuriat. InsyaAllah.



Jom cuba ikhtiar dapatkan baby dengan mengamalkan Qaseh Gold ni, kandungan utamanya ialah madu dan kurma serta pelbagai lagi makanan sunnah. Bukan setakat orang yang berikhtiar nak dapatkan baby je boleh ambil Qaseh Gold ni, semua orang pon boleh, kata makanan sunnah kan. InsyaAllah Qaseh Gold membantu untuk merawat masalah dibawah,

  • Masalah resdung
  • Merawat gastrik
  • Mengelakkan sembelit
  • Merawat buasir
  • Merawat asma
  • Merawat gout
  • Merawat migrain

Dah hampir 4 botol mira amalkan Qaseh Gold ni dan alhamdulilah membantu sangat bagi tenaga sepanjang pregnant ni, masa dah 38 minggu pregnant, ramai yang mcm tak percaya sebab jalan aktif semacam je, naik tangga pon kurang mengah. Alhamdulilah dengan izin Allah jugak. Doakan mira bersalin dengan selamat ye semua, mira minta maaf kalau ada buat salah pada sesiapa, halalkan makan minum mira. Allahu, tak sabarnya nak jumpa baby :)

Sesiapa nak order or tanya lebih details lagi boleh contact mira ye,

whatsapp: 0134025585 
email: nurulamiragani@gmail.com






23.5.14

Qaseh Gold Junior Makanan Sunnah Terbaik untuk Kanak Kanak

Assalammualaikum.

Mak ayah mana yang tak nak anak dorang sihat kan, budak budak memang senang jatuh sakit sebabnya imun dorang tak berapa nak kuat lagi, mudah berjangkit dengan demam selesema semua tu kan. mesti ibu bapa semua tak nak anak mereka sakit kan, jadi apa kata cuba beri anak anak anda Qaseh Gold Junior yang memang khusus untuk kanak kanak berusia 1-12 tahun. 

Makanan sunnah Qaseh Gold Junior ni mengandungi,

1. Kurma
2. Madu
3. Kismis
4. Delima
5. Zaitun
6. Gingko
7. Tiin
8. Badam
9. Garam Bukit
10. Habbatus Sauda
11. Bayam
12. Air Zam-zam
13. Za'faran
14. Gam Arab
15. Pegaga

Haaa banyak kan kandungan dia yang sememangnya semua mempunyai khasiat dia tersendiri. Nak tahu satu satu khasiat dia boleh whatsapp mira-0134025585. insyaAllah mira akan bgtau lagi details :)



Yang menyembuhkan semuanya Allah, sebagai ibu bapa, kita boleh berikhtiar untuk anak anak sentiasa sihat sepanjang hari, tak mudah sakit, cergas sentiasa je dengan beri mereka Qaseh Gold Junior ni.hehe biar tak larat nak kejar. InsyaAllah dengan sebotol bawah rm70 sebulan tak perlulah nak hantar anak anak pergi klinik swasta yang semestinya lagi mahal!eh siapa nak anak sendiri sakit kan.tak gitu.hehe

Nak order msg/ whatsapp mira 0134025585 ye :)
Nanti mira bagi guideline untuk cara makannya.hee sebab sukatan pengambilan dia berbeza mengikut umur.

pstt: insyaAllah nanti anak mira keluar dari perut ni pon nak berikan dia mkn Qaseh Gold Junior ni.hihi 

21.5.14

madu dan Qaseh Gold

Assalammualaikum.

Nak cerita pasal madu pulak hari ni. Madu dan kurma ialah ramuan utama dalam Qaseh Gold. Senang je nak amalkan, setiap pagi mira akan ambil Qaseh Gold Adinda ni 2 sudu sebelum sarapan dan 2 sudu malam sebelum tidur. Barulah terasa bertenaga nak pergi kerja, alhamdulilah masa kerja pon takdelah rasa mengantuk yang amat sangat.hihi macam sekarang ni dah 34 minggu pregnant, baby bump dah besar tapi alhamdulilah boleh naik dan turun tangga 3 tingkat setiap hari.exercise biar senang beranak!hehe 

Madu ni memang banyak membantu dalam membekalkan tenaga. pastu untuk kurang berat badan pon dia boleh tolong sebabnya kandungan madu ni ada banyak sumber nutrien yang membantu kurangkan berat badan. Syok tak?hihi tapi kan macam susah nak cari madu asli sekarang, so cubalah ambil Qaseh Gold ni sebab memang ramuan utama dia madu. Belum masuk ramuan makanan sunnah yang lain lagi. takpe kita cerita satu satu nanti ok :)

Qaseh Gold kekanda, adinda dan junior semua pon ada madu sebagai ramuan utama.

nak order boleh whatsapp or message mira- 0134025585
nurulamiragani@gmail.com

19.5.14

resepi puding telur #resepisukahatimira

assalammualaikum semua.

i had a wonderful weekend with my soulmate of course and yesterday was our 9th month of anniversary *padahal baru hari ni pon perasan dah 9 bulan. hihihi dan insyaAllah sampai ke syurga kan abang :)

Post kali ni nak bagi resepi turun temurun dari mak.hehe masak puding telur ni pun atas permintaan mummy to be, wawa. Terima kasih wawa dan ilyas datang jauh jauh ke rumah kami. akhirnyaaa :P minta maaf jika ada terkurang ke.hehe ok let's start! senang je pon sebab mira yang memang tak reti kalau bab kek kek ni pon boleh buat.

Bahan bahan:
1. Telur 5 biji
2. Gula 1 cawan
3. Satu tin susu cair
4. 1 sudu teh esen vanilla
5. Garam sikittttt je.*secubit secukup rasa*

5 bahan je: telur, gula, susu cair, esen vanilla, garam

Cara cara:
**Untuk caramel *topping gula*
-setengah daripada gula tu, masukkan dalam loyang dan letak sedikit air, kacau atas api sampai warna jadi perang perang mcm gambar kat bawah ni, kemudian ketepikan dulu. Jangan lama sangat atas api, takut nanti pahit pulak.



**Untuk puding
- Pukul telur bersama setengah cawan gula lagi, pukul sampai sebati 
- Campur dengan susu cair dan 1 sudu teh esen vanilla tadi. kacau kacau lagi.
- Masukkan jugak sedikit garam bagi nak rasa lemak lemak sikit.sikitttt je tau.

Lepas tu masukkan bancuhan puding dalam loyang caramel tadi. Lupa nak snap gambar masa ni.hihi
kemudian masukkan loyang tu dalam pengukus. Kukus dalam 15-20 minit je. Siap!

Pengukus hadiah kahwin dari su. makaceh su :D

Ok bawah ni hasilnya, nampak sedappp kan.memang sedap pon :P
hee lepas dah siap kukus biar panas tu kurang dulu baru masuk dalam peti ais.makan sejuk sejuk baru sedap puding ni.hehe




Nanti nak buat lagi sebab husband suka sangat puding ni.hehe eh tapi tak boleh selalu la sebab manis.hihi rasa macam nak buat niaga kat bazar.haha

*iklan sikit*
Siapa nak order qaseh gold adinda/kekanda/junior boleh contact mira-0134025585. COD area shah alam ye kawan kawan.hee 



15.5.14

Qaseh Gold Adinda

assalamualaikum,

Post kali ni nak cerita pasal makanan sunnah yang mira amalkan sepanjang pregnant ni. Tapi nak tekankan kat sini produk ni sebagai salah satu ikhtiar sahaja, yang menyembuhkan kita mestilah Allah swt kan :)
Qaseh Gold Adinda ni bukan untuk orang mengandung je, sesiapa nak makan untuk makanan kesihatan pon boleh ambil Adinda ni.tehee.Terima kaseh kak yus sebab kenalkan adinda ni kat mira :D

Alhamdulilah mira start ambil qaseh qold adinda ni masa 1st trimester lagi sekali dengan set mengandung shaklee. Semalam baru ambil stok dari stokis tambah stok lagi dan belikan untuk kawan yang ambil qaseh gold adinda ni. Ok meh sini mira cerita sikit apa yang best Qaseh Gold Adinda ni.

Qaseh Gold Adinda ni dirumus dengan madu, kurma, habbatus sauda, buah tiin (fig), minyak zaitun, saffron dan air zam-zam bersama herba lain. Qaseh Adinda juga dicampur dengan herba khusus untuk wanita iaitu manjakani, pegaga dan buah markisa. Haa syok kan, sekali makan boleh dapat semua khasiat dari makanan sunnah ni. Rasa dia pon sedap!rasa manis manis madu.

Qaseh Gold Adinda ni berfungsi untuk:
  1. Memudahkan pengambilan makanan sunnah harian
  2. Menambah tenaga
  3. Mencerdaskan minda
  4. Membuang toksin
  5. Melancarkan penyerapan dan perkumuhan
  6. Meningkatkan sistem imun
  7. Memperbaiki perjalanan darah dan sistem saraf
  8. Mempercepatkan penyembuhan
  9. Menstabilkan mood
  10. Menstabilkan hormon
* Qaseh selamat digunakan oleh seisi keluarga bermula usia 3 tahun. Sangat sesuai untuk wanita hamil, sedang berpantang dan menyusu kerana bahannya yang semulajadi. Yang dan kahwin dan sedang mencuba mendapatkan zuriat pon sesuai ambil Qaseh Gold ni.InsyaAllah :)

yang ni botol ke tiga dah mira makan. 2 sudu pagi 2 sudu malam :)

Jadi sesiapa yang berminat nak cuba amalkan makanan sunnah ni, contact mira terus tau.Oh btw, Adinda ni khusus untuk perempuan, untuk lelaki namanya Qaseh Gold Kekanda dan budak budak punya namanya Qaseh Gold Junior. Nanti next post mira cerita details lagi pasal kekanda dan junior pulak ye. eh tapi kalau nak tahu cepat, message/whatsapp mira je terus.

Ummi Mira
0134025585
email; nurulamiragani@gmail.com
https://www.facebook.com/nurulamiragani

12.5.14

Bahaya kurang calcium ketika mengandung

assalammualaikum,

Post kali ni nak cerita pasal bahaya kurang calcium ketika mengandung. nak cerita ni pun based on experience sendiri. Baby dalam perut memerlukan calcium dan vitamin lain untuk pembentukan tulang, jadinya selalu kalau pregnant doctor memang akan suruh minum susu banyak banyak sebab yela semua orang tahu kan susu paling banyak calcium. masalahnya mira tak minum susu T_T bau susu je memang muntah. 

Disebabkan tak boleh minum susu mira pon ambil lah supplement untuk tambah calcium. mira ambil OsteMatrix dari Shaklee sebabnya Oste ni contain a lot of calcium. satu pil tu ada 250mg calcium plus other vitamin!haa best kan.hehe takdela bila gosok gigi asyik berdarah je.hiuhiuhiu memang selalu jugak gosok gigi mesti berdarah before ambil oste ni. tapi alhamdulilah dah ok after ambil ostematrix ni :)


 Parcel dari Shaklee ke office.dapat dapat haruslah tangkap gambar dulu. ni botol yang ke dua dah :)

Ni salah satu cara je untuk tambah calcium.yang penting mestilah doa kepada Allah supaya baby kita sentiasa sihat dan membesar dengan baik dalam perut kan :)

Shaklee ada banyak set lain jugak macam kat bawah ni,

1- Set kecantikan untuk kulit flawless
2- Set slimming untuk loose weight
3- Set kesuburan untuk yang plan nak preggy
4- Set kehamilan untuk Trimester 1,2,3
5- Set berpantang untuk lepas bersalin (pulih luka, banyakkan susu, loose weight)
6- Set untuk anak bijak (anak kecil start dari 1 thn sampai la anak yg study kat uni)
7- Set untuk tulang and sendi
8- Skin care (pencuci muka)
9- Set untuk hair care (shampoo, conditioner natural tanpa SLS)
10- Others (boleh bgtau mira masalah apa and mira akan suggest ikut keperluan korang)

Sesiapa nak tahu details lagi, boleh message/whatsapp mira.

0134025585
nurulamiragani@gmail.com

-ummi mira-

25.4.14

#31weeks; keep calm and eat shaklee

assalammualaikum.

hari ni genap kandungan 31 minggu. Allah, dah tak lama nak jumpa anak ummi ni :)
Alhamdulilah badan sentiasa rasa sihat je. Sakit pinggang tu memang confirm ada la kan. tapi kan sepanjang pregnant ni tak pernah muntah lagi. haa best kan?hehehe eh pernah muntah sekali sebab terlebih makan -___-" ok tu lain mira.

Bila dapat je tahu pregnant, dalam 7 minggu mcm tu mira consume shaklee. Masa tu baca blog Irene Nadia pastu macam terpengaruh nak beli. Lepas dapat je green light dari suami terus beli satu set untuk ibu mengandung. Memang serius banyak kot pil kena telan. Tapi demi my little khalifah ni, ummi sanggup telan setiap hari. Sebabnya mira ni memang susah nak makan pil pil dari kecik lagi. 

Untuk baby dapat nutrisi secukupnya, mira ambil set ibu mengandung ni. ESP pon sebenarnya ada beli tapi tekak tak masuk pulak dengan esp ni so mira bagi kat cousin esp yang dah beli tu.

1. B-Complex with folic acid
1st trimester memang kena consume folic acid ni. kalau jumpa doctor pon memang dia akan bagi folic acid ni.

2. OsteMatrix
Yang ni untuk bagi calcium secukupnya untuk baby. Nanti next post mira cerita pasal oste ni and my experience too :)


3. Vita-C Plus
Vitamin C of couse la kena ambil kan kalau pregnant, memang ambil vita-c muka jadi glowing gitu. ehe seri ibu mengandung kot :P

4. Vita-Lea
Yang ni untuk provide iron untuk baby. and penting sangat untuk ibu yang hb rendah macam mira ni.huhu
nanti next post mira cerita details pasal vita-lea sayang ni :)

So basically ni la yang mira consume dari awal pregnant sampai sekarang.
alhamdulilah dengan izin Allah, baby membesar dengan sihat,yeay i'm a happy ummi. Next target nak beli omega guard shaklee pulak :)
Ok nanti nak cerita pasal shaklee yang boleh control weight gain utk ibu mengandung. eh banyak ni nak cerita.hihi 

So siapa berminat nak consume shaklee ni, nak tanya banyak banyak lagi boleh whatsapp, message or call mira kat no ni ye. 0134025585 and disebabkan baru daftar jadi ahli shaklee haruslah ada promotion untuk semua.hihi nak harga promosi cepat cepat message tau!

Till then,
Ummi mira
0134025585

sumber: twitter
comel sangat! 

24.4.14

PTPTN tukar konvensional ke ujrah

assalammualaikum.

post kali ni post membebel.bukan senang nak ada post panjang panjang kat blog ni -_-

selama ni macam bersabar je dengan PTPTN ni, yela kita yang berhutang kan. kena la bayar. bulan bulan bayar la sikit sikit guna gaji yang tak berapa nak banyak ni *alhamdulilah. bayar untuk diploma fix bayar sikit sikit tapi bila check je penyata tak pernah nak berkurang.habis bayar dekat kos pentadbiran je. sebab 3% kan. then call la pegawai PTPTN tu tanya kenapa tak kurang kurang ni? then dia suggest apply la ujrah jadi 1% je so monthly kos pentadbiran takdela banyak kena bayar. so fikir fikir lepas tanya suami semua daftar la ujrah ni.

Masalahnya sekarang, bila PTPTN dah satukan pinjaman diploma dan degree tu, then ingat boleh la bayar dua dua. sekali tu sebab degree ada tertunggak tak bayar dalam 3 bulan *menganggur* so selagi tak habis bayar yang tertunggak tu, tak boleh bayar untuk diploma, then dia charge duit pentadbiran bulan bulan utk dua dua pinjaman tu. Allah, sabarnya. bila call dia jawab memang system memang mcm ni, pegawai semua tak boleh buat apa. rasa macam teraniaya sangat.huhu so selagi tak habis bayar yang tertunggak untuk degree tu, tak boleh bayar untuk diploma and kos pentadbiran bulan bulan still kena bayar jugak. 

Takpela semoga Allah redha aku bayar sikit sikit ni.hutang kan wajib dibayar. pejam mata jela bayar kos kos pentadbiran tu semua.huhu kesian anak ummi, hari ni stress pikir hutang -_- 

eh takdela panjang mana :P
okbye!

27.3.14

#sayajual Animal Skiphop Bag

Assalammualaikum.

Saya ada menjual barang baby.hehe comel kan? #rambangmata
Nak order boleh sms terus ke 0134025585. tenkiuuu.

Bee Skiphop Bag

Mouse Skiphop Bag

Owl Skiphop Bag

Penguin Skiphop Bag

Price: rm25 only exc postage.
Desc: Suitable for age 3+, Easy to clean, Dimension: 30cm × 26cm × 8cm 
Sms 0134025585 to order. 
TQ.

Btw boleh follow ig ummi baby shop kat sini.

21.2.14

#22 weeks; baby dino is cute

assalammualaikum.
sumber: tumblr

how cute >.<

my baby now is 22 weeks.
alhamdulilah as my baby keep kicking me right now.haha
till then.bye!

13.2.14

baby room deco


assalammualaikum.

can i have this for my baby's room? *iwish*

kena start menabung sehari 20 sen. tapi jadi baby room untuk baby ke 5.haha insyaAllah