6.12.12

DIY dinosaur card

assalammualaikum..

akibat kerja yang tak banyak sangat dekat office ni, kerja saya hanyalah google google dan google..
google dah sebati dengan diri ini..
jadi satu hari ni, google punya google terjumpa laa pasal quilling ni..
semua comel comel sangat..geram weh!
so akibat tak tahan dengan ke'cute'an benda benda ni saya pon orderlah online starter pack utk quilling..
boleh beli kat sini 

jadi inilah hasilnya..my very first quilling
kad ni utk birthday boy yang suka macam dinosaur..eh suka ke?
comel tak?





kat bulat tu letak laa happy birthday ke apa ke..
haha comel nya..ok puji diri sendiri
eh dah rasa comel puji laa kan..haha

ok siapa nak order kad dari saya? :P

28.11.12

plushie: DINOSAUR

assalammualaikum..


comel tak?hihi
my very first plushie :)
dah rindu dino sebab bagi kat birthday boy..
nak minta balik boleh tak?haha

agak agak ada tak orang nak order..
dalam gambar nampak comel tapi bila tengok jahitan sebenar..aduh
ok fail memang fail pon kau menjahit mira kalau nak buat jual..
tapi takpe
practice makes perfect right?

anyway,
SELAMAT HARI JADI AWAK :)


peringatan: lagi 12 hari nak habis internship ni..woohoo!


7.11.12

kopi

assalammualaikum..




selamat bekerja semua :)
dapat minum coffee mekdi pagi pagi memang best :D

5.11.12

Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M 2.0)

assalammualaikum..



berhubung permohonan bantuan rakyat 1 malaysia (BR1M 2.0) #skema
kalau student praktikal yang dah nak habis belajar layak tak dapat BR1M ni?

saya ada buat pertanyaan di br1m2@treasury.gov.my mengenai status saya..
ini emelnya 



assalammualaikum.. 
saya ingin bertanya mengenai status saya.sekarang saya sedang menjalani latihan praktikal dan akan menamatkan pelajaran pada bulan 12 ini..adakah saya layak untuk memohon?
kerana saya tidak ada sebarang slip gaji..
saya sudah pun memohon BR1M ini secara online..
dokumen apa yang diperlukan untuk permohonan saya bg status saya yang tidak bekerja lagi?
terima kasih

dan ini jawapannya

Salam 1Malaysia, 
Encik/Puan,
Berhubung dengan pertanyaan dibawah, pelajar tidak layak untuk memohon kerana layak untuk dapat baucer buku. 

Terima Kasih,
Bilik Operasi BR1M 2.0
Kementerian Kewangan Malaysia
Hotline : 1-800-222-500

maknanya pelajar praktikal tak boleh laa nak mohon BR1M ni..
kalau dapat baucer buku tu nak beli apa lagi?haih
hari tu dapat pun beli benda benda merepek..
tapi alhamdulillah kalau kerajaan nak bagi jugak kan baucer buku ni :D
tunggu laa dah dapat kerja nanti baru apply BR1M ni, tu pon kalau ada lagi..hihi


seronok berkayak semalam :)


23.10.12

18.10.12

dinosaur still exist


how come boleh gembira bila jumpa dinosaur? :)

11.10.12

love

sumber: tumblr

i just love this so much :)

Kad Diskaun Siswa 1Malaysia (KADS1M)

assalammualaikum..

alhamdulillah sudah dapat kad diskaun siswa 1Malaysia tu :) *terima kasih kak sa tolong ambilkan..ingatkan kena at least ada setahun lagi belajar baru dapat sebab sekarang tinggal last sem tapi still ada nama jugak..kad ni expired december 2014..hehe rejeki namanya..haha 



sumber: google
*sekadar gambar hiasan*

Chicken Soondubu Jigae Set + Peach Tea @ RM16.90nett

ingat minggu ni nak pergi makan kat Dubu Dubu Seoul Food bolehlah testing kad ni..berbaloi ke tak ntah sebab bukannya tahu harga asal dia berapa..haha nak try jugak..tak kira..

firefly pon dapat diskaun juga kalau guna KADS1M ni..50% off..bolehlah nak pergi honeymoon holiday nanti..hikhik insyaAllah :)

nak tengok senarai syarikat boleh klik kat sini

cc: awak


8.10.12

that rain

assalammualaikum..

14th November 2011..

Arwah meninggal disebabkan kanser hati stage ke 4..kiranya hampir setahun arwah abah meninggalkan saya sekeluarga..mungkin dah terlambat nak bagitahu di blog ni..saya tak pernah nak bagitahu mungkin sebab saya rasa kalau saya bercerita kat sini, nanti lagi saya sedih bila baca balik post ni..tapi alhamdulillah sekarang saya rasa lebih tenang..terima kasih pada mak, adik beradik, saudara, kawan kawan, lecturer, cikgu yang tak putus putus bagi semangat pada saya..


Sebagai umat Islam kita kena terima qada dan qadar daripadaNya kan..tapi tipu sangat kalau saya cakap saya senang senang boleh terima semua ni..rasa macam tak percaya je abah dah tiada, bila balik rumah tengok kerusi favourite abah tapi takde orang yang selalu duduk kat situ mesti menangis..rindu yang sangat sangat..dah berapa kali mimpi abah sampai tak terkira..bangun tidur mesti menangis bila ingat mimpi tu..

Bila saya rasa rindu sangat, saya baca surah yassin kepada arwah dan doa banyak banyak kepada Allah s.w.t.. Ini je yang mampu saya buat..dan bila pergi kubur arwah, rasa tenang sangat kat situ..rasa nak duduk lama lama kat situ :(

Memang sedih sangat mula mula tu, itu semua dugaan kepada hambaNya kan..dan kita semua pon akan rasa jugak kematian tu..arwah dah rasa, kita yang hidup ni sudah sedia ke nak menempuh waktu tu?cukup ke amalan kita?Ya Allah, permudahkanlah kami menghadapi sakaratul maut..amin


Alhamdulillah, sekarang banyak benda baik berlaku pada saya..semoga ianya berpanjangan..amin..cuma ingat Allah S.W.T akan ingat kita bila kita pon ingat kat Dia..Semoga aku semakin dekat kepadaMu Ya Allah..amin :)

Abah..nanti kita jumpa kat syurga ya..insyaAllah :)
amin..

Like a rainbow after the rain, there's always a good thing after the pain




20.9.12

friendship



good friends are like stars
you don't always see them,
but you know they're always there (old saying) 

Internship

assalammualaikum..

hari ke tujuh praktikal di Locus-T Online Sdn Bhd
banyak kerja tapi buat kerja lain..hihi
so ini lah hasilnya..



cepatlah habis
ok bye

17.8.12

salam aidilfitri

assalammualaikum


till we meet again Ramadhan :)

2.8.12

all praise is to ALLAH

assalammualaikum..



one word.. alhamdulillah :)

hard cover for final year project..
i have done my best :)

terima kasih kepada semua yang banyak membantu..
lecturers, mak, kawan kawan, awak..hee
rasa dah habis degree bila dah submit hard cover ni >.<
ada 3 bulan praktical lagi and insyaAllah this is the end for my degree..yeay! :)

selamat berpuasa buat semua :)






27.4.12

CINTA

assalammualaikum..




cinta adalah ingin bersama ke syurga :)