10.9.11

someday

assalammualaikum..





Sometimes hit, sometimes miss, it’s always like that
Just do it right tomorrow, it’s just a small mistake 
Sometimes bottom, sometimes top, sometimes number 1 
Getting 1st place, you can only go down 

Without it, just live without it 
It’s just greed you have before you win it oh 
Your suffering now is a sign of your hard work 
Everybody knows you tried 
Everybody knows it’s alright 

You get some right, you get some wrong 
Although tiring there will be days to smile 
When you fall down, when you get up 
Although tiring, there will be days to smile, eventually a day to smile will come 
If it’s separation, just let her go 
She might show lying tears, maybe it wasn’t destiny 
People who have to go, just go 
Sure being next to them it might happen oh 
Being tired right now 
It’s just evidence of your love 
Everybody knows you tried Everybody knows it’s alright 

You get some right, you get some wrong 
Although tiring there will be days to smile 
When you fall down, when you get up 
Although tiring, there will be days to smile, eventually a day to smile will come 
The past is the past is the past 
Previous memories 
It’s the past 

The long painful days 
The Past is the past is the past 
The days to forget you~ 

Everybody wins sometimes 
Everybody knows you lose some 
You get some right, you get some wrong 
Although tiring there will be days to smile 
When you fall down, when you get up 
Although tiring there will be days to smile, 
Eventually a day to smile will come 
Eventually a day to smile will come


the past is the past..
i hope i can find my happiness :)

25.8.11

spontaneous thursday #2

Doa hari ke 26 Ramadhan

Ya Allah! Jadikanlah Usaha ku Sebagai Usaha Yang Di syukuri, Dan Dosa-Dosa ku Di ampuni, Amal Perbuatan Ku Diterima, Dan Seluruh Aib ku Di tutupi, Wahai Maha Pendengar Dan Semua Yang Mendengar. 

24.8.11

wordless wednesday #2

assalammualaikum..

[source: tumblr]

22.8.11

suasana di hari raya versi upin ipin

assalammualaikum..


comel kan? ^__^
geram suara adik asyiela putri nie :)

kalau kat kolej setiap malam akan pasang lagu raya..
sebab tak sabar nak balik kampung
tapi bila cuti nie mcm tak heran pulak..hee


kad raya dari wawa :)

maybe sebab igt dah xde orang nak post kad raya sekarang nie
bila dapat ni excited terlebih..haha
terima kasih wawa :)

mood: dah nak raya :)


18.8.11

spontaneous thursday #1

the worst isn't when you are in love with someone who doesn't love you back, it's when you are in love with somebody who used to love you

17.8.11

wordless wednesday #1

assalammualaikum..


[source:google]

15.8.11

selamat hari jadi MAK :)

assalammualaikum..


15082011
selamat hari jadi yang ke 51 kepada mak-Pn. Haslinah bt Yahya :)

semoga mak panjang umar..murah rezeki..bahagia selalu 
anak mak ni tak pandai nak mengarang ayat panjang2..
oke sekian



mira sayang mak <3

alhamdulilah mak dan abah selamat eksiden hari tu..
anak mak nie risau tapi berlagak cool :p

10082011 harijadi abang 
happy birthday bro #mintak2 kau tak baca..hehe

great match between lee chong wei and lin dan :)
mana tak great bila rasa macam dah sakit jantung..

mood: mak saya superMak jugak! :)






11.8.11

K.A.W.A.N

assalammualaikum..
kerinduan melampau pula dekat kawan2 asrama..
sedeh sangat bila dapat tau asrama nak roboh..
mintak2 laa tak jadi
dari f1 sampai f5 kat atpn nie..
read here for more details..

sebenarnya nak kongsi gambar2 nie :)
gambar nie ambil kat fb dan dalam folder yg tetiba rasa nak buka malam nie

#1 form 1-waktu kelas prep 


#2 hari sukan asrama form 1


#3 hari sukan form 1 jugak
muka excited itu sila abaikan


#4 sukan asrama form 5 
eh ke form 4 nie..-__-'


#5 gamelan di aysk
lepas nie maybe dah tak boleh reunion maen gamelan da :(


#6 before pergi sekolah
*muka berseri2 :p


#7 rindu! *kama, faat dan wani
rindu semua..


#8 kene denda cuci kolam ikan sebab tak turun solat subuh :p
kene denda pon happy..haha

Many people will walk in and out of your life, but only true  will leave footprints in your heart." -Eleanor Roosevelt

saya sayang semua kawan saya :)

spy myung wol

assalammualaikum..





drama spy myung wol nie on going lagi..
tengah part best tapi kene tunggu next week pulak..tak sabar!
kalau nak tengok boleh klik kt link atas tu :)
serius best!kene tengok..hee

selamat berpuasa buat semua :)

2.7.11

cara mudah lajukan PC :)

salam..
nk bg tutorial cara utk lajukan pc :)
utk yg xtahu lagi laa..
senang je..just guna notepad.


1)  buka notepad.exe

2)  taip

mystring=(80000000)


or RAM less than 128mb:
Mystring = (16000000)


3)  Save it as mira.vbe ("mira" tue boleh tukar dgn laen asal file format kene .vbe) then save as type : "All files"

4)   save it :)
senang je kan??try it
credit to mr.aril ^__^
menunggu abg belikan ram..bile entah dye nk bg??


ade sesiapa nk hadiahkan tak??haha

da lame cari idm jumpa gak kt blog ni..
hee kalau nk tgk software laen msk laa blog dye..

oh jgn lupe join ga akak saya tau...tarikh tutup 28 July 2011 nie
klik link di bawah :)


mood: tahniah kepada sume sahabat yg dpt sambung degree :)




30.6.11

my sister 1st GA

salam..
dah berbulan tak update blog..
xtau laa kenapa..maybe sebab busy sgt kot..hehe
post ni just nk ajak all my follower join GA pertama akak saya..
hadiah nye pon besh..join oke..klik banner bawah nie :)




antara hadiah nya

yang ni wallet saya sekarang..dapat hadiah beday :) 
gambar atas contoh je..hehe



comel kan??



yg ni pulak beg naruto..kretip kan??

kalau nak hadiah nie join laa tau :)
for more info msk laa blog akak sy nie..


http://sewlove.blogspot.com/2011/06/sewlove-1st-giveaway.html


p/s:along belanja tgk tranformer :p





19.3.11

kucing kan nie?

assalammualaikum
kucing ke bear ni??
sila bantu saya..
kucing kan??
kawan sume ckp ni bear..=_='
(oh sila abaikan kaler dye ye)

oke bye..=)

mood: wonder where is he?

6.3.11

special entry: SEWLOVE PROMOTE

salam..
special entry tonite..
mahu promote blog along saya nie..
siapa2 yg berminat nak tempah boleh order kt dye or saya terus ye..hee


oke ni antara barang2 yg dijual..=)


handphone cover

laptop sleeve


bag

antara fabric yg bole dipilih..

nak tengok banyak2 boleh tengok kt sini ye


sudah lame tak hapdate blog nie..
buzy sgt sem nie..
selalu tido 3 or 4 jam je setiap hari..=_=" *eh yeke??
tulaa suka sgt buat keje last minit..hee

mood: rindu da..huhu




5.2.11

cara belajar dengan seronok

salam..
haha tajuk macam besh je..
sebenarnya tengah bosan gila studi..
minggu dpn banyak quiz..
xkira lagi assignment,project,bla..bla..bla
cuti macam xcuti je..

tengah2 studi tadi mcm da nak terlelap je..haha
teori bosan oke..
pastue terus lari *over: padahal jalan je msk bilik amek tablet kun..
lukislaa bende nie..
comel tak??

hci: human computer interaction

kan besh kalau msk kelas blaja lukis2 je..haha
padahal mmg waktu kelas ko melukis mira..hee
kls hci nie mcm nak design2 laa..
tp ape bende ntah aku blaja kt kelas nie..
mintak maap puan..
saya tidak boleh focus time tengahari..perut lapar
oke stat merepek..

motif: kene beli coklat nnty..haha
ni saja nak bagi awak dulu..=)

mood: terase tenang bila sudah muntahkan luahkan kt org laen..=)



2.2.11

special entry:selamat harijadi wawa

salam..
entry ni special kepada roomate,classmate,tunang fb saya iaitu Najwa binti Zolkifli..
happy birthday
da 21 tahun da ko..haha
aku muda lagi..*muda beberapa bulan

ok ekceli entry ni dye sendiri yg request..hahaha sengal
naseb baek laa cuti kan..
kalau tgk muka ko dlm bilik xde nye nak post..haha
tepung sudah menanti wawa..*jahat

disebabkan malam tadi ak wish pendek je..
kat sini aku nak membebel wish panjang2..

to wawa:

*ayat biasa
semoga panjang umur
murah rezeki
dapat semua yg ko nak =)
just be urself..hee

*ayat luar biasa
semoga rajen2 kemas bilik..=p
rajen study..jgn ikot ak kalau ak malas..haha
mintak maap kalau ak ade buat slh kt ko..*mcm nak raye plak

gambar kite..*padahal berlambak lagi

sem 2
sem 3

bersama makanan..haha

igt nak doodle utk ko..
tp kemalasan melanda diri ini..hee

mood: K.A.W.A.N =)



1.2.11

lukisan darjah satu

salam..
akibat terlalu lama menunggu untuk pulang ke kampung halaman pada malam ini,
jadinya dengan buruk saya melukis lukisan ini..
dulu2 masa darjah satu mmg suka sangat lukis macam nie..haha
sememeh betol..


haha cantek x??

mood: salah saya ke sume jadi macam nie..??

25.1.11

menang GA lagi ^__^

salam..
haha bukan nak berlagak ke hape..
cuma excited sebab menang lagi..hee =)
nak share dgn sume..bole kan??
hari tue menang topup rm20..xhabis2 lagi nie..
kali ni menang plushies..boleh tgk kt sini 
amat comel ^__^..kan??


xsabar nak dapat ini bende =)

kesihatan tidak berapa nak baek..
tp sebab menang GA kene laa update blog kan??haha
kalau real life xpernah nak menang cabutan bertuah..haha

mood: rindu mak dan abah..

22.1.11

shine a light on her

salam..
lama sudah tidak hapdate ini blog..maaf
sekarang sedang addicted sama lagu ini..
mcfly-shine a light on her =)
oke itu perempuan memang tiada kaitan..
lama tidak doodle juga..
tetiba xsabar nak cuti sem..
homework xpenah nak stop2..=_="

semalam pegi tanjung harapan makan seefood sama teah n ayip..
sedap2..
bawak diri kene tinggal sama wawa n amy..huhu
lain kali kita g same2..tau2 =)

excited kot..hehe

muka =_="

suka ini udang..mr crab pon ada gak ^__^

banyak lagi gamba..malas upload..hee
mahu buat assigment java..err
malas..malas..malas

mood:rindu teman2 ketika di chendering dulu kala..=(

14.1.11

tembikai di malam hari

salam..
ketika amat penat teringin nak makan tembikai yg sejuk..
sedapnya..hee


still xreti sgt guna itu bende..

tadi g sunway tgk movie and maen bowling..
oke kalah..=p
this week amat sibuk..
minggu dpn juga..

mood: feel much better now =)



9.1.11

tabletku =)

salam..
semalam pegi low yatt..
beli tablet =)
ketika sedang sibuk dengan banyak assignment..hee
harga rm159..oke laa kan??
guna duit raya tahun lepas + duit pt..hehe
balik2 terus lukis2.
tp still xreti sangat lagi..
mahu practice ag..
tp hari ini mahu buat itu assignment semua..

haha excited dapat beli benda nie..=)

mood:akhirnya dapat rasa itu coolblog..mocha blended sedap oke..

7.1.11

first time menang lucky draw

salam..
amat gembira bila duit bertambah..
haha first time kot menang lucky draw =)
dpt 20 ringgit..da save duit topup utk sebulan..hee
bole tgk kt blog anakdaraden nie *nak gak tunjuk bukti
xsia2 masuk..haha excited plak..


semalam pegi shoping bersama2 wawa n amy..
makan steamboat ag..haha sedap oke..
xbanyak gambar makanan..
orang je banyak..haha


amy ^__^

tangan itu penting

wawa pink

makan sampai licin ini semua..

balik shoping terus pegi kelas..
dan masuk lambat seperti biasa..
ish2..

mood: sudah lupa semua coding itu..

4.1.11

myzone hotspot

salam..
terpikir utk beli broadband..
tp mahu simpan duit utk laptop baru..*excited
lagipon di kampung xdpt msk internet kalau guna broadband..
membazir je..


baru tengahari td daftar utk myzone hotspot nie..
beli utk seminggu je..bayar 10inggit
utk kolej nie je..
eh ke utk tmpt laen pon ade gak??
haha xtaw..
itu robot serupa transformers plak ^__^


kelajuan: agak laju tp xselaju streamyx dirumah..
saya dan roomate (najwa zolkifli *suka x nama ko ade??haha) menjadi diam secara tiba2 menghadap laptop..


insyaAllah akan buat post utk korean lesson 5 for next entry..hee


mood: esk mau shoping2 =)

3.1.11

semester 4

salam..
internet serupa siput..
biasalaa bila free kan..hee
jadi post pon kene pendek2..


tadi baru start semester 4..
pertama kali..*excited ke nie??
dulu masa diploma sampai sem 3 je..
terus lompat degree *sekarang da menyesal bila makin susah


hari pertama da belajar..habis 1 chapter da
amat blur..
setiap hari kls pack..amat bagus =_="
maka akan kurang update..hee
terima kasih sebab sudi dtg blog nie..
akan cuba singgah balik ^__^  *bajet famous


mood: xde gambar bilaa internet ini macam..rindu streamyx rumah