17.12.10

Korean-Lesson 2

salam..

annyeonghaseyo ^__^

for lesson 2 saya nak ajar pasal perkataan2 yang boleh dibuat dr basic vowels yg saya da ajar kt Korean-Lesson 1..
kalo xtahu boleh refer balik ye..hee

dari basic vowels je kite da bleh wat byk perkataan sebenarnya..
tp saya hanya listkan cket laa ye..
kalo nak taw byk2 bleh tanye google ke..hee

mula2 igt nak buat pasal consonants plak..tp cm bosan plak..huruf ag kan..haha
maybe next lesson ok..=)






clear tak??
kalo ada yang xpaham boleh tanya ^__^

hint: cara nak sebut macam baca biasa je..
contoh mcm kita sebut apple..kita xeja satu2 kan..
haha bleh paham x??

hari nie amat penat..
kls driving straight smpai hari rabu..=_="
lps blk je kene tolong mak ag,tido,makan..

summary:

1) 아이(aaie)  = child
2) 오이(ooie)  = cucumber
3) 아우(aauu) = younger brother
4) 여우(yeuu) = fox
5) 우유(uuyu) = milk

gamsahapnida ^___^

mood: sedang menerima hakikat..


10 comments:

EnHEar said...

nak join kelas ni. yeee.. ;)

dayah SnoW Heuka said...

wahh kebetulan mmg na blaja korean language.. :D btw thnks keyh

nurul amira said...

@EnHEar
join2 ^__^

nurul amira said...

@dayah SnoW Heuka
welkem2 ^__^

KiN said...

wa...best blaja kt sini :)

nurul amira said...

@KiN\blaja2 ^__^

fathiah said...

oh.saya ske korea :) boleh la blaja korea ckit2 cni kan.. weee

nurul amira said...

@fathiah
boleh2..silakan =)

Roxy zai said...

hahaha..gumiho!;p

nurul amira said...

@Roxy zai
nomu2 chuuaa ^_^